Hvilke vedligeholdelsesfrie havefliser findes der?

Hvilke vedligeholdelsesfrie havefliser findes der?

 

Rengøring af dine havefliser er en af ​​de mest tidskrævende aktiviteter i haven. Det perfekte resultat ville være en flise, som du aldrig behøver at bekymre dig om efter installationen. Du kan læse hvilke havefliser det er på denne blog.

Hvilke vedligeholdelsesfrie havefliser findes der?

Desværre er der ingen havefliser, som slet ikke kræver vedligeholdelse. Havefliser, der kræver mindst vedligeholdelse er:

Keramiske fliser
Imprægnerede fliser
Belagte betonfliser
Fliser fra MBI (GeoSteen)
Disse fliser er nemme at rengøre og mindre tilbøjelige til at plette.

Du kan herunder læse hvilke havefliser, der kræver lidt vedligeholdelse, og hvorfor der ikke er havefliser, der slet ikke kræver vedligeholdelse.

Disse havefliser kræver lidt vedligeholdelse

Billede: ceramic-buitentiles.nl
Keramiske fliser
Den absolutte nummer et, når det kommer til havefliser med lav vedligeholdelse. Keramiske havefliser er ekstremt stærke og passer i både en moderne og autentisk have. Keramiske havefliser er lavet af en blanding af sand, ler, mineraler og farvestoffer. Blandingen presses først i forme under stort tryk. Så går de ind i en ovn ved ca 1100 grader. Under brændingen af ​​fliserne bliver de ekstremt hårde. Den perfekte blanding og den ekstreme varme, som fliserne brændes i, giver mange fordele:

Lav fugtabsorption (dette får aflejringer til at vokse meget mindre hurtigt)
Ingen misfarvning
Modstandsdygtig mod ridser
Frostbestandig
Høj bøjningsstyrke
Lav vandoptagelse
Anti-Slip værdi R9 – R12
Teglen vejer relativt lidt, hvilket gør dem særdeles velegnede til tagterrasser og altaner

Kilde
Keramiske fliser kommer i mange forskellige farver, nuancer og størrelser. Derudover er forskellige strukturer også indarbejdet i stenen. Fliserne fås derfor med relief, mosaik eller helt glatte.

Hvis du vil rense fliserne, er det bedst at gå til en gør det selv butik eller havecenter. Der har du de rigtige rengøringsmidler til de keramiske fliser. Rengør under alle omstændigheder ikke dine fliser med sæbe eller olieholdige produkter, da det kan føre til pletter.

Imprægnerede fliser
I de senere år er flere og flere fliser blevet imprægneret. Fliserne er så at sige forsynet med et beskyttende toplag. Fordi der er stor forskel på fliserne, er det også forskelligt, hvor godt det beskyttende toplag fungerer. Ved en type sten eller bageblandinger binder det imprægnerede lag bedre end med en anden. Fordi næsten alle fliser kan imprægneres, fås de i mange forskellige former og størrelser. Andre fordele er, at de er nemmere at rengøre, holder længere, misfarves mindre hurtigt og er mindre tilbøjelige til at ridse.

Betonfliser med belægning
Hvis betonlooket er din stil, og det passer helt ind i din have, så er betonfliser med en speciel belægning det ideelle valg for dig. Fordi der lægges et dæklag over fliserne, får betonflisen et beskyttende lag. Som følge heraf vokser aflejringer mindre hurtigt på fliserne, og det er også nemmere at rengøre igen. Ulempen ved belægningen er, at den bliver slidt med tiden. Det betyder, at dine fliser bliver hurtigere snavsede og er mindre nemme at rengøre. Heldigvis kan man få overmalet betonfliser, så kvaliteten forbliver god.

Virksomheden MBI har sloganet “stenmestrene”. Og det kan de ganske vist kalde sig selv. Udover dekorative belægnings- og havefliser producerer virksomheden også facademursten og belægningssten. MBI har en speciel linje kaldet GeoSteen-serien. Havefliserne i denne serie har et særligt toplag. Som følge heraf bevarer stenene deres kvalitet i længere tid og er mindre følsomme over for angreb.

Hvorfor er der ingen vedligeholdelsesfri havefliser?
Vi ville gerne have set det anderledes, men der er desværre ingen havefliser, der ikke kræver vedligeholdelse. Hermed kan vi faktisk konkludere, at vi ikke kan matche naturen. Især i lande, hvor det regner meget, og hvor det er fugtigt (som f.eks. i Holland), kan grønne aflejringer på dine fliser ikke forhindres. Og det er faktisk ret logisk. Tag et kig på, hvor hurtigt dit indendørs gulv bliver snavset af for eksempel snavs og støv. Du rengør jævnligt dit indendørs gulv og det skal ikke tåle nær så meget som dine havefliser.

Hvordan renser jeg havefliserne?
Forebyggelse er bedre end helbredelse. Hvis du fejer din have godt hver uge, forhindrer du, at der bliver blade på dine havefliser. Hvis blade efterlades på havefliser i længere tid, kan de give pletter. Når du fejer ugentligt, fjerner du også lettere ukrudtsfrø. Det er forskelligt fra havefliser, hvilket produkt der fungerer bedst til rengøring. Spørg derfor dit havecenter eller gør det selv, hvilket produkt der er bedst egnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *