Sådan tørrer du hortensia

Sådan tørrer du hortensia

At tørre hortensia er virkelig nemt! Du kan bruge tørret hortensia til at lægge i en skål til pynt, eller lægge den ned et sted, eller måske kan du finde på noget andet sjovt med det. Hvor tørret lavendel er kendt for sin duft, har tørret hortensia ingen duft.

Frisk udskæring af hortensiaen
Først skal du skære en eller flere blomster af fra planten. Man fjerner bladene, så man kun har en stilk med blomst. Gør dette helst på en solskinsdag. Så er der mindre fugt i blomsten og den tørrer bedre. Jo længere du venter på sæsonen, jo mere bliver blomsten lyserød/brun.

Sådan tørrer du hortensia
skær hortensia
Tørring af hortensia-blomster
Du kan tørre hortensiablomster på to måder. Herunder kan du læse på hvilke måder!

Hæng og tør hortensia
Du kan vælge at hænge blomsterne på hovedet og lade dem tørre. Det synes jeg er det nemmeste, så jeg vælger det her! Du kan også tørre en hortensia i vand. Hortensiaen misfarves også noget, når den tørrer.

Tørring af hortensia i vand
Du kan også tørre hortensiaer ved at lægge dem i vand. Du havde allerede fjernet bladene, så læg blomsterne på stænglerne i en vase. Du fylder vasen med et lille lag vand. Her kan der gå en sukkerbit ind. Du forlader dette, indtil vandet løber ud, og din hortensia er tørret!

Tørring af hortensia med hårspray
Hvis din hortensia er tørret op, kan du stadig spraye den med hårspray. Det gør den en smule fastere, og bladene falder mindre hurtigt af. Du kan også vælge at sprøjte den tørrede hortensia med maling, for eksempel guldmaling. For at gøre dette skal du let sprøjte hortensiaen med gylden spraymaling. Dette virker super nemt og hurtigt, og giver lidt rod. Du behøver kun et lille lag for en flot effekt! På billedet øverst på bloggen kunne du allerede se, hvordan dette ser ud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *